Fietsenmaker

Fietsen is aan een echte revival bezig. In steden nemen steeds meer bewoners de fiets. Het is namelijk een stuk sneller handiger! Door het groeiende aanbod is er ook voor iedereen wat wils. Zo heb je naast gewone fietsen, racefietsen en mountainbikes, nu ook elektrische fietsen, bakfietsen en zelfs loopfietsen voor allerkleinsten. Bovendien is Nederland het wielerland bij uitstek!

Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich. Je herstelt en verkoopt fietsen én geeft je klanten uitgebreid advies over welke fiets het beste bij hen past. Wie wil starten als zelfstandig fietsenmaker is daarvoor bij ons aan het juiste adres. Deze cstudie loodst je op een snelle en eenvoudige manier door alle informatie, zodat je binnen de kortste keren jouw erkende diploma fietsenmaker behaalt!

PRAKTISCHE INFO

Duur: 6-9 maanden

499.00 euro

Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk

LESSENVERLOOP

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 499.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap en een DVD. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring kun je opdoen via een stage, maar dit is niet verplicht. Wanneer je zelf een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt.

Kies je ervoor om je opleiding in termijnen te betalen dan dien je rekening te houden met een toeslag van 8%. De eerste termijn dient via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan.

1. € 180.00
  2. € 89.73
  3. € 89.73
  4. € 89.73
  5. € 89.73

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2008.

• Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig fietsenmaker
  • Je eigen fiets repareren en onderhouden
  • Basis fietstechniek en soorten fietsen
  • Eerste nazicht van de fiets
  • Maatstelsels MM en INCH
  • Schuifmaat en schroefmaat
  • Basisgereedschap in het atelier
  • Basis lassen, solderen en lijmen
  • Mechanische wetten en fietstechniek
  • Frames en voorvorken
  • Frezen van de balhoofdlug en de bracketlug
  • Basis hydraulica
  • De wielen en de spaken
  • De velgen en de banden
  • De verschillende soorten remmen
  • Kettingaandrijvingen
  • De cranks en de trapas
  • De ketting, kettingkasten en versnellingen
  • De fietsverlichting
  • Het ‘aankleden’ van de fiets
  • Fietspompen en fietsaccessoires
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

• Je eigen fiets en die van een ander repareren en onderhouden
  • Jouw kennis van fietstechniek en de juiste gereedschappen toepassen
  • De fiets aankleden met accessoires
  • Alle fietsonderdelen herkennen en repareren
  • De verschillende fietsonderdelen moeiteloos monteren en afstellen
  • Instaan voor een vlekkeloos onderhoud

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

• In loondienst werken bij een fietsenmaker
  • Je eigen fietsenreparatiedienst starten
  • Jezelf laten inhuren als fietstechnicus
  • Anderen adviseren over fietsen

EXAMEN EN DIPLOMA

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Fietsenmaker.

HOW IT WORKS

Materiaal Nodig?
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2008 norm. Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS