Tandartsassistent (Basis)

De receptie en de wachtkamer van de tandarts managen? Omgaan met vertrouwelijke informatie? Professioneel leren telefoneren? De agenda efficiënt bijhouden? Een correcte administratie voeren? Schrijf je in en begin als tandartsassistent! Leer hoe je patiënten vriendelijk onthaalt, medische vragenlijsten opstelt, apparatuur steriliseert, de tandarts assisteert tijdens het consult, en preventie-advies & poetsinstructies geeft. Een professionele tandartsassistent met jarenlange ervaring in het vak begeleidt je tijdens je opleiding. Investeer in je toekomst, word tandartsassistent!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

279.00 euro

Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk

LESSENVERLOOP

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 279.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Benodigdheden

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Stage

Praktijkervaring kun je opdoen via een stage, maar dit is niet verplicht. Wanneer je zelf een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt.

Organisator

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2008.

Betaling in termijnen

Kies je ervoor om je opleiding in termijnen te betalen dan dien je rekening te houden met een toeslag van 8%. De eerste termijn dient via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan.

1. € 90.00

GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

MODULE ‘STARTEN ALS ONDERNEMER’ CADEAU

Ga je deze thuisstudie volgen? Dan ontvang je nu gratis de module Starten als Ondernemer (t.w.v. 99 euro) bij jouw opleiding! Zo helpen we je de eerste stappen te zetten op het gebied van zelfstandig ondernemen.

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

• Receptiewerkzaamheden in een tandartspraktijk
  • De tandarts assisteren
  • Geven preventie-advies en poetsinstructies

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

• Receptioniste in tandartspraktijk
  • Tandartsassistent

EXAMEN EN DIPLOMA

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Tandartsassistent (Basis).

HOW IT WORKS

Is een MBO-opleiding verplicht om tandartsassistent te worden?
Nee. Tandartsassistent is een vrij beroep in Nederland, wat betekent dat je dit met ieder diploma kunt uitoefenen. De branchevereniging KNMT pleit voor een erkende MBO-opleiding, maar dit is nog niet wettelijk verplicht. Met de beroepsopleiding van NHBO Thuisstudie kun je dus ook aan de slag in deze branche. Mogelijk verandert dit in de toekomst.
Anna Berends van Loenen

Onze Docenten

Anna Berends van Loenen
Onze docente Anna Berends heeft een zeer brede kennis inzake facilitymanagement dankzij haar opleiding aan de Hogeschool van Heerlen. Deze kennis kon ze uitvoerig in de praktijk brengen gedurende enkele jaren in een tandartsenpraktijk. Na vele jaren diepgaande studies omtrent het quality management binnen een dentaal bedrijf, heeft zij sinds 2010 haar eigen zelfstandig kwaliteitsadvies- en opleidingsbureau.

Daarnaast verzorgt Anna ook professionele cursussen zoals praktijkmanagement en balie-assistent. Elke cursist van onze school mag zich dus verwachten aan talloze praktische tips & tricks tijdens haar cursussen!

SCHRIJF JE NU INCONTACTAlso available in

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2008 norm. Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS