Beauty tips voor het ultieme lentegevoel!

10/01/2020 Thomas Verlinden

Om te stralen in de lente, moet je jezelf niet van kop tot teen insmeren met zelfbruiner; Ook zonnebankbezoeken, een spray tan of een last-minute naar Ibiza zijn helemaal niet nodig. Met de juiste kleding en make-up kan jij van een bleke huid je allersterkste punt maken! Lees hieronder snel enkele handige tips!

 

1. Gebruik een lichte foundation

Dat een porseleinen huid prachtig kan zijn, daarvan is Scarlett Johansson het ultieme bewijs. Ga zoals Scarlett voor de lichtere tinten die je bleke huid niet verbergen, maar complementeren. Een foundation die niet overeenstemt met de tint van je huid, is namelijk nooit flatterend. Zeker in het geval van een bleke huid, die met donkerdere foundation vaak oranje uitslaat. Hoewel het misschien verleidelijk is om je gezicht snel even wat bruiner te smeren dan het echt is, kun je het dus maar beter vermijden.

 

2. Ga voor een neutrale oogschaduw

Less is more voor mensen met een bleke huid, zeker als het aankomt op oogschaduw. Felle kleuren komen namelijk veel harder over op een bleke huid dan op een donkere, wat ervoor kan zorgen dat je er ziek uitziet. In plaats van voor felle kleuren te kiezen, kies je daarom beter voor neutralere bruin- en paarstinten.

 

3. Bruine eyeliner en mascara

Net zoals felle kleuren erg hard overkomen op een bleke huid, doen zwarte eyeliner en zwarte mascara dat ook. Door bruine eyeliner en bruine mascara te gebruiken, zet je je ogen in de verf en behoud je toch een zachte look. Wil je toch graag zwarte eyeliner gebruiken, doe dat dan met mate door bijvoorbeeld enkel je bovenste oogleden te omlijnen.

 

4. Kies een zachtroze blush

Ga voor een gezonde blos op je gezicht en breng een zachtroze blush aan. Vermijd bruintinten, want die komen onnatuurlijk over op een bleke huid. Om te weten waar je de blush best kunt aanbrengen, moet je glimlachen wanneer je hem aanbrengt. Je zult dan makkelijk zien waar je jukbeenderen zitten. Breng de blush vervolgens aan op je jukbeenderen en meng naar achteren, maar ga niet verder dan je ooghoek. Op die manier vestig je de aandacht op je ogen en wordt je heldere huid extra benadrukt.

 

5. Geef kleur aan je lippen

Donkere kleuren op je lippen beter vermijden als je een bleke huid hebt. Een uitzondering daarop is felrode lippenstift. Felrode lippen komen zelfs het meest tot hun recht bij een bleke huid. Ze zorgen voor een glamoureuze old Hollywood-look en zijn op de rode loper dan ook een echte go-to voor beroemdheden met een bleke huid à la Scarlett Johansson. Speel je het liever op veilig, dan is zachtroze altijd een goede keuze.

 

6. Ga voor de juiste haarkleur

Je haarkleur maakt het verschil om je volledig te doen stralen! Dieprode tinten, kastanjebruin en donkerbruine tinten zijn fantastische kleuren voor de porseleinen huid, net zoals honingtinten en, voor de durvers, platinablond. Op het lijstje met don’ts staan lichtrood haar en askleurige tinten zonder highlights.

 

7. De juiste kleur voor je kledij

Als het aankomt op de kleuren van je kledij, gelden er een aantal gouden regels. Kies kleuren de recht tegenover jouw haarkleur liggen in de kleurencirkel. Iemand met rood haar gaat helemaal stralen in een groene, blauwe of paarse jurk.

 

Wil je graag nog meer leren over de juiste make-up en de meest flatterende kleuren voor je huid? Start dan met onze opleiding visagie of kleurenconsulent. Beide cursussen zitten boordevol praktische tips waardoor jij helemaal stralende de lente in gaat! Schrijf je vandaag nog in


relatedBlogs

Zo beleef jij een prachtige herfst

Levenslang leren loont!

Verdien geld met beauty tutorialspreviousLabel

9 tips voor dé perfecte vakantiefoto!

nextLabel

Hoe herken je phishing mails?

mostRead


10 studietips voor onze studenten

06/05/2021

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

23/11/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

relatedCourses


Kleurenconsulent gevorderden

Schrijf je in voor de opleiding Kleurenanalyse en start meteen als Kleurencoach.

Kleurenconsulent Basis

Volg de opleiding Kleurenconsulent Basis en word een krak in je vak als modeadviseur.

Kleurenconsulent Mannen

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Kleurenconsulent Subseizoenen

Al enige kennis van kleuranalyse? Breid je kennis uit en geef het beste kleuradvies.

Visagie vervolmaking

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

courseMaterial


Kleurdoeken Professioneel Ziezo

€1115.14

buyMaterial

Kleurdoeken Standaard Ziezo

€340.35

buyMaterial

Kleurpaspoorten Professioneel Ziezo

€293.01

buyMaterial

Kleurpaspoorten Standaard Ziezo

€220.41

buyMaterial

Subseizoenen Professioneel Ziezo

€348.48

buyMaterial

blogTags


BeautyWellnessVisagieKleurenconsulentKleurenStylingOpleidingenTips

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-