Sportberoepen zijn populairder dan ooit!

22/06/2021 Thomas Verlinden

De behoefte aan groepslessen wordt steeds groter. Bovendien is het aanbod erg gevarieerd en voor bijna elke leeftijd toegankelijk. Lees hier waarom je vandaag nog moet beginnen in de sportwereld!

Behoefte aan contact

Je kunt sporten gerust een levensbehoefte noemen. Het is vaak een van de goede voornemens die je maakt in het nieuwe jaar. Maar wist je dat de behoefte aan contact ook een levensbehoefte is? Regelmatig contact met vrienden en familie verlaagt de kans op eenzaamheid. Ongeveer 85 procent heeft minstens wekelijks contact met een vriend of goede kennis.

De essentie van sociaal contact is ook belangrijk in sport. Voorheen lag de nadruk meer op individueel trainen. Juist nu hebben mensen meer behoefte gekregen aan persoonlijk contact en aandacht. Dat vertaalt zich in de vorm van groepslessen of persoonlijke trainingen.

Trainen in de buitenlucht

Tegenwoordig zien we overal kleine sportklasjes ontstaan in het park of gewoon midden in de stad. Dat heeft een reden! De sportscholen en clubs zijn langere tijd dicht geweest. Mede daardoor ontstonden er nieuwe ideeën over gezamenlijk sporten. Veel groepslessen lenen zich hier heel goed voor. Denk aan HIIT (High-intensity interval training), bootcamp en boksen.

Daarnaast is buiten trainen goed voor onze mentale gezondheid. De natuur doet toch iets met je. Een frisse wind langs je heen of het zonnetje op je hoofd? Dat vermindert spanning en verhoogt de aanmaak van vitamine D. Combineer je dat met een mooi uitzicht, dan kan je training helemaal niet meer stuk!

Meer vraag naar coaches

Wat betekenen deze ontwikkelingen concreet voor sportberoepen? Allereerst stijgt de vraag naar sportcoaches en personal trainers. Mensen willen na een periode van minder beweging weer terug naar hun ‘oude’ niveau, maar dan wel op een verantwoorde manier. In kleine groepjes trainen (of met een personal trainer) geeft bovendien meer motivatie, plezier en wilskracht.

Daarnaast is omgaan met stress en angst een belangrijk thema binnen sport, maar ook in het algemeen. Mensen die weinig stress ervaren kunnen beter omgaan met tegenslagen. Ze presteren daardoor beter. Jij kunt daar actief een steentje aan bijdragen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als docent yoga!

Start nu jouw droomopleiding

Droom je al langer van een succesvolle carrière binnen de sportsector? Grijp dan nu je kans! Een sportberoep geeft namelijk veel vrijheid. Start bijvoorbeeld met een eigen sportschool of praktijk. De mogelijkheden zijn eindeloos! En zeg nu zelf: wat geeft er meer voldoening dan mensen helpen met hun sportieve doelen?


relatedBlogs

Belastingsvoordeel bij elke aannemer

CVA, het perfecte opstapje naar een mooie toekomst!

Dit zijn de trouwtrends voor 2022previousLabel

Sportberoepen zijn populairder dan ooit!

nextLabel

Dit zijn de trouwtrends voor 2022

mostRead


10 studietips voor onze studenten

06/05/2021

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

23/11/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

relatedCourses


Sportmanager

De cursus Sportmanager helpt je je dromen verwezenlijken.

Sportmasseur

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Yoga Instructeur

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

Fitnessinstructeur

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

Kinderyoga Instructeur

Met onze thuisstudie Kinderyoga Instructeur leer jij snel de kneepjes van het vak.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Coaching

blogTags


SportberoepenSportcoachSportopleidingenYogaPersonal trainerBuiten sportenBootcampThuisstudiesCoachesSportlessenGroepslessen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0