Yasmine startte als Grafisch Vormgever

16/10/2020 Thomas Verlinden

Nadat Yasmine Wauthier uit Berchem stage liep als grafisch vormgever bij een uitgeverij, kreeg ze de smaak voor het ontwerpen te pakken. Tot dan toe had ze steeds gewerkt met de programma’s die ze kende, maar ze wilde graag op korte tijd een stevig basiskennis opbouwen om zelfstandig en professioneel te kunnen meedraaien in het bedrijf. Zo kwam Yasmine bij de opleiding ‘Grafisch Vormgever’ aan het CVA terecht. Afstandsonderwijs gaf haar de kans om op eigen tempo en op korte tijd zo veel mogelijk kennis op te doen om te kunnen functioneren in het veld.

“Vorig jaar behaalde ik het diploma Grafisch Vormgever bij het CVA. Ik heb altijd graag ontworpen, en wilde er verder in gaan. Ik heb echter pas beslist om de cursus te volgen nadat ik binnen een bepaald project de kans kreeg om iets te ontwerpen. Toen begon het echt te kriebelen, en ik besloot er voor te gaan. De cursus reikte me een stevige theoretische basis aan om op verder te bouwen. Daarnaast heb ik ook stage gevolgd omdat ik het belangrijk vind om hiermee de nodige ervaring op te doen. Het zijn namelijk de stageplaatsen waar je tips & tricks verwerft, en waar je kunt netwerken en lobbyen. Ik raad toekomstige studenten dan ook aan om hun kans te grijpen wanneer ze een stageplaats aangeboden krijgen.”

“Het fijne aan deze cursus was dat ik zelf mijn tempo kon bepalen, en zelf de momenten kon kiezen waarop ik studeerde. Dit maakte de combinatie met mijn werk makkelijker. Doordat ik zelf kon kiezen wanneer ik stage liep, ben ik erg kort na mijn inschrijving begonnen als stagiair-vormgever. Toch heb ik eerst de nodige theorie nog kunnen instuderen om goed te kunnen meedraaien. Theorie en praktijk met elkaar verweven is fijn: een opleiding is namelijk het leerrijkst in combinatie met ervaring in het veld.”

Bij het CVA moedigen we het zelfstandig ondernemerschap steeds aan. Veel van onze studenten starten dan ook in bij- of hoofdberoep met hun passie. Ook Yasmine besloot de sprong te wagen en begon in bijberoep aan een nieuwe carrière als grafisch vormgeefster.

“Sinds kort ben ik grafisch vormgever in bijberoep. Mijn werkdagen als zelfstandige zijn heel anders dan die van iemand in loondienst. Het is geen job die je ’s morgens oppikt en ’s avonds weer van je afzet. Zelfs wanneer ik niet achter mijn computer zit, ben ik nog steeds bezig met vormgeven. Ik ben steeds op zoek naar interessante vormen, kleurencombinaties, creatieve ideeën en haal inspiratie uit de meest uiteenlopende dingen. Ik mag en kan elke dag met mijn passie bezig zijn.”

“Ik vind het een enorme uitdaging om met alle aspecten van een bedrijf bezig te zijn: het creatieve, administratieve, sociale, enz. Zelfstandige zijn is allesbehalve saai! Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met de vormgeving van boeken. Ik ontwerp zowel covers en verzorg ook de lay-out van de inhoud. Daarnaast ontwerp ik ook logo’s en huisstijlen voor startende ondernemers. Ik rol in een bepaalde opdracht, leer mensen kennen en rol verder in andere soorten opdrachten. Ik doe erg graag wat ik doe en heb dan ook enorm veel zin in wat nog gaat komen!”


relatedBlogs

Doe zoals Maria en word illustrator van kinderboeken!previousLabel

Docent in de kijker: Jeroen Offergelt

nextLabel

Soufiane werd in tien dagen zelfstandig Autohandelaar

mostRead


10 studietips voor onze studenten

06/05/2021

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

23/11/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

relatedCourses


Creatief Ontwerpen

Schrijf je in voor de cursus Creatief Ontwerpen en start je eigen bedrijf.

Grafisch Vormgever Allround

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.

Illustrator

Volg de opleiding Illustrator en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.

InDesign

Volg de opleiding InDesign en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.

Photoshop

Schrijf je in voor de basiscursus Photoshop en start als Grafisch Ontwerper.

courseMaterial


Studiecheque 100

€100

buyMaterial

blogTags


Grafisch vormgeverPhotoshopIllustratorIndesignCratief ontwerpComputerontwerpBannersFlyersDesign

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0