Een exclusief klasserestaurant? Een gezellige brasserie? Een hippe foodbar? De opleiding Kok-Restauranthouder is perfect voor iedereen die droomt van een eigen horecazaak met heerlijke gerechten op het menu.
In de opleiding leer je hoe je elke soort horecazaak met verstand van zaken opstart, runt én succesvol maakt. Iedereen kan deelnemen; ongeacht je kennis, niveau of ervaring. Met een goede voorbereiding is jouw broodje als Kok-Restauranthouder gebakken. Zo maak jij eindelijk jouw horecadroom waar!
Eten is niet alleen een levensbehoefte, het is een kunstvorm waarin passie en creativiteit samenkomen.
Studymethodfilter | Locationfilter | Lessonday | Firstlesson | Lastlesson | Alllessons | |
---|---|---|---|---|---|---|
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Antwerpen | Thursday | 09-01-2025 | 20-03-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Kortrijk | Tuesday | 14-01-2025 | 25-03-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Genk | Monday | 03-02-2025 | 05-05-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Hasselt | Tuesday | 04-02-2025 | 22-04-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Diest | Tuesday | 04-02-2025 | 29-04-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Westerlo | Tuesday | 04-02-2025 | 22-04-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Gent | Tuesday | 04-02-2025 | 22-04-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Turnhout | Thursday | 06-02-2025 | 08-05-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Brugge | Monday | 10-02-2025 | 05-05-2025 | 18:30 - 21:30 | |
inbetweenCoursePage.startdata.groep | Aalst | Tuesday | 11-02-2025 | 06-05-2025 | 18:30 - 21:30 |
De opleiding Kok - Restauranthouder bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Stap voor stap leer je alles over voedingsstoffen en hun effecten op het lichaam. Ten slotte krijg je ook allerlei lekkere recepten onder de knie. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kok - Restauranthouder vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier of iets anders om op te noteren, hoef je niets mee te brengen. Jouw docent voorziet de rest.
Heb je tijdens het studeren al zin om de keuken in te duiken? Wil je eens van dichtbij ervaren wat het betekent om een restaurant te runnen? Kies dan voor een stage! Spring eens binnen bij een restaurant in je buurt, toon je kookkunsten, en vraag naar een leuke stageplaats. Op stage sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de horeca. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een fantastische carrière als Kok - Restauranthouder.
Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kok - Restauranthouder. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kok - Restauranthouder. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
cpTuitionFees
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 549.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische en duidelijk geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een echte kok, het gebruik van de lokalen en het examen.
partPayInfoWithSchema
€360 | cpOnSubscribe |
€232.92 | beforeFirstLesson |
partPaySavings
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.
Ik kom nooit aan koken toe (weinig tijd is de reden), dus voor mij begint nagenoeg alles vanaf "0" (ik denk de enige in de les). Maar daar kwam gisteren verandering in, opgestaan om 04:50 en dan nog die cursus, maar mij geen seconde verveelt. Samen met mijn zoon, die toch een beetje kookervaring heeft, waren we danig onder de indruk van de eerste les. De mama kreeg s' avonds de volle, weliswaar positieve, laag van tekst en uitleg. Chapeau.
cpT2Testimonial
cpT3Testimonial