Slager, a profession with a future!

Steeds meer mensen kiezen voor verse producten bereid door echte ambachtslui. Kruideniers, marktkramers en traiteurs beleven hoogdagen. Ook slagerijen surfen mee op de trend. Heb jij een liefde voor lekker eten en pure producten? Zoek je een uitdaging in een dynamische en winstgevende sector? Volg dan de thuisstudie Slager.

Tijdens deze opleiding ontdek je alles over verschillende soorten vlees en hun bereiding. Daarnaast leer je werken met de onmisbare machines en materialen. Verder gaat de cursus in op hygiëne, veiligheid en winkelinrichting. Zo bouw jij al snel een gerenommeerde slagerij uit!

Lekker vlees en hemelse charcuterie? Je klanten smullen ervan! Jij staat al gauw bekend als kwaliteitsslager, zowel in je eigen dorp als ver daarbuiten.

Het maakt niet uit hoeveel vlees je snijdt, zolang je verhaal maar sappig is.

onbekend
do you want...
  • een eigen beenhouwerij opstarten én succesvol uitbouwen
  • leren hoe je vlees veilig verwerkt en heerlijke charcuterie maakt
  • inspelen op de groeiende vraag naar ambachtelijke producten
  • jouw carrière een positieve wending geven door een eeuwenoude stiel te leren
  • studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier
Slager
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€449

Program Slager
Slager online cursus
Course content
  • Je toekomstmogelijkheden als Slager
  • Administratie
  • Technologie slagerij
  • Hygiëne en veiligheid
  • Technologie vleeswaren
  • Industriële vleeswarentechnieken
  • Vleeswaren
  • Panklare gerechten en culinaire bereidingen
  • Productontwikkeling en kwaliteitscontrole
  • Toonbankverkoop
  • Specifieke beroepswetgeving
Studeren Slager
Competences and skills
  • Perfect weten welk vlees je in de kuip hebt dankzij een degelijke warenkennis
  • Met professionele materialen werken op een veilige en hygiënische manier
  • Succesvol een eigen slagerij uitbouwen met lekkere charcuterie en smaakvolle kant-en-klaargerechten
Slager studeren
Opportunities for the future
  • Medewerker in een slagerij of beenhouwerij
  • Werknemer in de beenhouwerij van een supermarkt
  • Zelfstandig slager

Starting dates group course Slager

Study method Location Lesson First lesson Last lesson Hours
At home Wherever you want Your own schedule Whenever you want Your own choice Your own schedule
1 - 1 of 1
Teachers Slager

Practical info

Study trajectory

Je gaat direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie van de cursus en het handboek gaan meteen op de post. Die weet je dus snel te vinden in jouw brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Vanaf dag één geniet je bovendien een jaar lang van online begeleiding door een echte slager. Hij geeft je praktijkgerichte tips, feedback en extra informatie. Dat garandeert een vlotte thuisstudie met maximale slaagkans.

Financial info

Slager
Professional training
Centrum voor Afstandsonderwijs
Guided home study
3-6 months on average
Diploma

€449

Nice to know about your education Slager

That's why you choose Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Download the eCampus App
Study when and where you want.
Online professional guidance.
Unlimited exam attempts.

Recent blogs

Reviews

DAVID D.
DAVID D.

Als traiteur met een specialisatie in fijne vleeswaren zou ik graag meer weten over het beroep van slager en alles wat erbij komt kijken. Daar is een thuisopleiding ideaal voor. Zo kan ik op mijn snelheid studeren zonder mijn zaak uit het oog te verliezen.

MAARTEN D.
MAARTEN D.

Heel tevreden over het boek en over de begeleiding. Voor mij was het de eenvoudigste manier om zelfstandig slager te worden. 

WERNER J.
WERNER J.

Na mijn jarenlange dienst bij een slager, had ik al de praktijkervaring opgedaan. Ik miste enkel nog de juiste papieren om als zelfstandige te beginnen. Met de hulp van de thuiscursus heb ik in 7 maanden het vestigingsattest voor slager behaald. Ondertussen heb ik de slagerij van mij oude werkgever overgenomen.

You may also be interested in