Muziek

Muziek

Was muziek jouw first love? Is het jouw drive in het leven? Hou je van ritmes en beats en droom je ervan om professioneel aan de slag te gaan in deze bruisende en creatieve sector? Maak jouw muzikale droom dan waar en volg een van onze fantastische muziekopleidingen die jou dé specialisaties aanreiken om in deze swingende wereld aan de slag te gaan!

Maak je keuze uit onze creatieve cursussen en ontdek hoe je je muzikale kennis verder ontwikkelt om jouw carrière als dj of producer waar te maken. Want met al die nieuwe praktische kennis over muziek en productie achter de hand, weet je perfect hoe je in deze sector aan de slag gaat om zo de wereld, jouw leven en dat van anderen wat muzikaler te maken!

Dankzij onze boeiende en praktijkgerichte thuiscursussen, virtual classes én groepsopleidingen kies je voor een toekomst waar muziek in zit.


allSubthemesWithinTheme Muziek

Elektronische muziek maken

Elektronische muziek maken

1 homestudy, 1 grouplesson

Instrumenten bespelen

Instrumenten bespelen

2 homestudies

Muziek

Muziek

3 homestudies, 1 grouplesson


beSureOfYourFuture

Een job in de muziekindustrie gaat veel verder dan zingen als een nachtegaal of dansen als een performer. Buiten de spotlights zorgen miljoenen mensen ervoor dat de sector blijft draaien. Ga aan de slag als muziekmanager, zelfstandig muziekproducer, muzikant, muziekredacteur.... Genoeg mogelijkheden! Als meester in je vak ben je in staat om diverse muzikale projecten voor je klanten uit te rollen. Music, maestro!

"Wij zijn er om mensen unieke momenten te bezorgen door ze samen te brengen om getalenteerde artiesten aan het werk zien. Denk aan theaterhuizen en concertzalen, circusgroepen en dansgezelschappen, maar ook muziekmanagers en festivals, musicals en clowns. Wij zorgen voor het vermaak van mensen, dus dat betekent werken op sfeervolle plaatsen. Er is enorm veel afwisseling in deze vaak internationale omgeving." - employerSpeaks

Muziek

trendsCapitalized

In de muziekindustrie surf je voortdurend op trends en idealiter stamp je er zelf ook enkele uit de grond. Je past je voortdurend aan om relevant te blijven. Soms komen er nieuwe trends en soms herhalen ze zich. Zo vervagen afgebakende muziekgenres steeds vaker. 

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Technologie is een belangrijke drijvende kracht achter muzikale innovatie. Denk aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar of het inmiddels alomtegenwoordige autotune, waardoor vooral rappers het met vervormde stem tot zangers schoppen. Muziek evolueert mee met de technologie en biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Door de online streamingsdiensten worden songs steeds korter en korter. Te lang uitgesponnen intro's en wegstervende eindes worden omzeild. Dat kost immers luisteraars.

"Ik ben al enkele jaren werkzaam in de festivalbranche. Er zijn zoveel mogelijkheden. Vanaf het begin- tot het eindproduct komt er heel wat bij kijken. Van programmeurs en artist handling tot stage hands en transport. Zij hebben direct te maken met de artiesten en de kern van het festival. Daarnaast is er natuurlijk ICT en de opbouw van het festival tot aan leveranciers. De ene functie heeft meer betrekking op de creatieve kern dan de andere en voor productie worden er vaak wat dingen uitbesteed. Je hebt zo veel mogelijkheden!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Tijdens de opleidingen uit de categorie muziek krijg je les van de beste vakexperten. Het leuke aan deze opleidingen is dat ze enorm praktijkgericht zijn. Dankzij de tips & tricks van de beste docenten stoom je jezelf in no time klaar voor een muzikale carrière!

niceToKnowHeader

  • Liedjes worden steeds korter. Dat komt grotendeels door streaming en de ontdekking van nieuwe muziek via online afspeellijsten.
  • Funk en industrieel gewortelde grooves zijn weer in. De jaren '80 zijn zowel sonisch als esthetisch helemaal terug van weggeweest.
  • Hoewel YouTube zeer populair is, rekenen heel wat artiesten tegenwoordig ook op live streamingsites zoals Twitch en Mixer om hun muziek aan de man te brengen. 
  • Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als eten en verliefdheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0