Kinderverzorging & Opvoeding

Kinderverzorging & Opvoeding

Met een opleiding in de categorie Kinderverzorging & Opvoeding ga je alle kanten op. Van grimeur tot nanny en van ADHD-Coach tot schrijver van kinderverhalen. Al deze opleidingen zijn geschreven door onze vakexperts en zorgen ervoor dat jij straks doet wat belangrijk is: een lach op de gezichten van kinderen toveren.

In onze cursussen leer je omgaan met de allerkleinsten en ontdek je hoe je hun gedachten en gevoelens beter begrijpt.

Kies jouw favoriete opleiding uit ons aanbod groepslessen, virtual classes en thuiscursussen en schrijf je in.


allSubthemesWithinTheme Kinderverzorging & Opvoeding

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning

5 homestudies

Kinderen coaching

Kinderen coaching

8 homestudies, 2 fgroupcourses

Kinderverzorging

Kinderverzorging

3 homestudies, 3 fgroupcourses

Ontwikkeling van het kind

Ontwikkeling van het kind

7 homestudies, 2 fgroupcourses, 1 virtualclass

Opvoeding

Opvoeding

4 homestudies, 2 fgroupcourses

Psychologie van het kind

Psychologie van het kind

6 homestudies, 1 grouplesson

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

4 homestudies

Veiligheid van het kind

Veiligheid van het kind

3 homestudies, 2 fgroupcourses

Voeding en beweging

Voeding en beweging

3 homestudies, 3 fgroupcourses

Zwangerschap en geboorte

Zwangerschap en geboorte

1 homestudy, 1 grouplesson


beSureOfYourFuture

Gezondheidszorg is een booming business, en kinderzorg is dat in het bijzonder. Of het nu om coaching, therapie, voedingsexpertise of opvoeding gaat, de vraag naar werknemers in deze sector blijft stijgen. Met een opleiding Kinderverzorging en opvoeding ga je voor carrières zoals kinder- of familiecoach, psychologisch consulent en nanny. Alle carrièreopties binnen dit thema zijn toekomstgericht en veelzijdig. Op welke manier maak jij het verschil voor kinderen?  

"Toen ons kind de diagnose ADHD kreeg, vonden we snel hulp bij een kindertherapeute. Zij had zich aan jullie school gespecialiseerd in ADHD, maar voor ons voelde het alsof ze al jaren ervaring had met de aandoening. Ze wist duidelijk waar ze mee te maken had en hielp ons met alle aspecten van de diagnose. Zo waren wij in staat ons kind te ondersteunen en te begrijpen." - employerSpeaks

Opleidingen Opvoeding en Kinderzorg

trendsCapitalized

Er is een duidelijke trend bij ouders merkbaar. Ze zijn meer hands-on dan ooit tevoren. Ze zijn ook beter geïnformeerd. Maar al die informatie roept heel wat vragen op. Als expert in opvoeding schep je dus eerst en vooral heel wat duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen met hen aan de slag om een gezonde thuissituatie te creëren en onderhouden. Een situatie waarin je kind groeit en speelt, waarin kinderen gelukkig zijn.

Kinderverzorging & Opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Ouders lezen al jaren literatuur over kinderen en hun ontwikkeling. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur gebaseerd op buikgevoel in plaats van op expertise. Hierdoor blijven heel wat kinderen met specifieke noden in de kou staan. Daarom is jouw opleiding belangrijk.  Als specialist weet jij wat kinderen nodig hebben en wat hen gelukkig en weerbaar maakt voor de toekomst.

"Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding bij jullie helpt mij die vragen goed en onderbouwd beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op terugval." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In onze opleidingen Kinderzorg en opvoeding vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Zo wordt de theorie meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld. Hier wordt iedereen op zijn beurt beter van. 

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als die van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen-alsof en acteren, zijn van groot belang tijdens de opvoeding.
  • De eerste vijf levensjaren van een kind zijn de allerbelangrijkste. Dan leggen ze immers de basis waarop er een leven lang wordt verder gebouwd. 

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-