companyFaqHeader

Algemeen

De Ondernemersschool, onderdeel van Centrum Voor Afstandsonderwijs is een belangrijke opleidingsverstrekker in Vlaanderen en Nederland. De opleidingen van De Ondernemersschool worden geven door mensen die het beroep zelf beoefenen als zelfstandig ondernemer. Zij hebben jarenlang hun ervaring opgebouwd in de praktijk. Je leert van hen de fijne kneepjes van het vak zodat je zelf snel aan de slag kan. In iedere opleiding tref je de gratis module Starten als ondernemer aan waar je tekst en uitleg krijgt over hoe je het best met je eigen bedrijf in de Benelux start. De cursussen staan vol met praktijkgerichte oefeningen en opdrachten.. Zowel inhoudelijk als praktisch word je voorbereid op het examen. Na het beëindigen van je opleiding kan je dan ook onmiddellijk aan de slag gaan als werknemer of zelfstandig ondernemer.

Financieel

We zijn een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques. Door een wijziging in de wetgeving kunnen we enkel nog opleidingscheques aanvaarden voor wie in loopbaanbegeleiding zit. Surf voor meer informatie naar 'www.ondernemersschool.be/opleidingscheques'.

Inschrijven

Inschrijven is makkelijk:

• Je vult het online inschrijvingsformulier in.
  • Kies meteen je betaalmethode (online of via overschrijving).
  • Je krijgt hiervan een bevestiging via e-mail.
  • Hou er rekening mee dat je plaatsje in de klas pas verzekerd is als je je inschrijfgeld ook effectief hebt betaald. Na je betaling ontvang je een bevestigingsbrief.
  • Deze bevestigingsbrief neem je mee naar de eerste les. Je kan ook steeds langskomen op het secretariaat om je ter plaatse in te schrijven. Je kan er het inschrijvingsgeld enkel betalen met een bankkaart of een creditcard.

Opleidingen

We hebben zo'n 3000+ startdata voor groepslessen en virtual courses per jaar. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een groepsles volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Bekijk deze planning dus regelmatig opnieuw. Je volgt meestal één keer in de week les tijdens een ochtend- of avondcursus. Als je bijvoorbeeld kiest voor een cursus van 5 lessen die start op woensdagavond, dan heb je 5 achtereenvolgende woensdagavonden les. Sommige cursussen gaan alleen door in het weekend en kunnen een volledige dag duren. Naast de planning op onze site staan alle exacte data ook in onze infobrochures of gratis hoofdstukken, die je via mail toegestuurd krijgt, vermeld. Na je inschrijving en de betaling van het cursusgeld krijg je ook een bevestigingsbrief toegestuurd met daarin de data van de lessen. Hieronder vind je alle startdata van de groepslessen en stages. De meeste cursussen vinden één keer per week plaats op dezelfde weekdag als de startdatum. De overige cursussen worden gegeven gedurende een volledige dag of een weekend. Voor meer informatie surf je best even naar volgende pagina: 'www.ondernemersschool.be/startdata'.

websiteFaqHeader

Algemeen

De algemene voorwaarden vind je onderaan deze pagina terug in de footer (onder juridische informatie).

Inschrijven

Inschrijven doe je het makkelijkst online via deze website. Je hoeft je niet te verplaatsen naar één van onze gebouwen. Je kan je onmiddellijk online inschrijven en het lesgeld betalen via een beveiligd inschrijvingssysteem.

Wanneer we je inschrijvingsgeld goed hebben ontvangen, krijg je onmiddellijk toegang tot het online studentenplatform. Je kan je cursus dan onmiddellijk downloaden en met je studie beginnen. Enkele dagen later ontvang je via de post ook een afgedrukt exemplaar van je boek.

Wil je toch op voorhand de cursussen komen inkijken? Dan kan dat op één van de secretariaten van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt.